fbpx ...

Micropigmentarea sprâncenelor: reguli și sfaturi de care să ții cont, pentru a menține efectul procedurii un timp îndelungat

Care sunt pașii unei micropigmentări a sprâncenelor?

Procedura de micropigmentare durează aproximativ 2 ore și constă în două etape succesive.

  1. Dermatograful îți va aduce la cunoștință despre metodele de sterilizare, acul pentru pigmentare și aparatura folosită.
    De asemenea, te va ajuta să alegi  forma care te avantajează cel mai mult. Mai apoi, cu ajutorul unui creion se va stabili forma sprâncenei – este esențial ca ambele să fie simetrice și să se potrivească celorlalte trăsături ale feței.
    Un rol important este culoarea, care trebuie să fie apropiată nuanței  părului sprâncenelor.
  2. A doua etapă constă din realizarea procedurii. Pentru început, se trasează câteva linii pe sprâncene pentru a stabili forma și direcția necesară, apoi pentru a reduce orice disconfort se aplică un anestezic.
    Apoi, dermopigmentistul va introduce pigment în fiecare sprânceană și se va asigura că sunt egale.
    Uneori, se folosește și o mască pigmentară, care are rolul de a asigura o bună absorbție a nuanței. Atât, zona este curățată iar,  procedura încheiată cu succes.

Acum că ai aflat despre cum decurge o procedură de micropigmentare pas cu pas, cu siguranță te întrebi dacă poți apela și tu.

Cui i se adresează această procedură?

Procedura de micropigmentare este potrivită și recomandată tuturor persoanelor care își doresc o îmbunătățire a aspectului facial. Dar, există o listă de probleme și afecțiuni care împiedică realizarea acestui tratament:

Este contraindicată femeilor însărcinate și celor care alăptează în primele 3 luni.

Dacă sunt prezente următoarele patologii:hemofilie, epilepsie, diabet, hepatită B și C, SIDA,
herpes, dermatită, cicatrici cheloidale, existența unor capilare sparte în zona sprâncenelor, dacă ai făcut epilare chimică (trebuie să aștepți trei zile).
De asemenea, dacă suferi de boli autoimune, ale sângelui, care implică alergii ale pielii, arsuri solare, acnee cronică (toata fața) conjunctivită, este indicat să nu apelezi la această procedură.

Cât rezistă micropigmentarea? Și după cât timp este necesar să faci retușul?

Procedura de micropigmentare ar trebui să reziste între 12 și 18 luni. Totuși, rezultatul  «Depinde de fiecare persoană în parte.» Asta deoarece, fiecare dintre noi are un anumit tip de piele unic. Cele cu aspectul mai gros, cu pori dilatați, culoarea se pierde un pic mai repede decât în cazul tenului uscat.

De ce nu ține mai mult micropigmentarea la sprâncene?

Este bine de știut că, corpul uman nu reține pigmentul folosit la procedura de dermopigmentare în cazul în care este introdus corect în piele. Nuanța se pierde odată cu exfolierea pielii care se în mod natural.

De obicei, acest proces durează aproximativ 2-3 ani. Dar, majoritatea clientelor care își doresc o nuanță mai accentuată și un aspect fresh, revin după 12-18 luni, la retuș.

Uneori avem cliente cu un tip de piele ce se  exfoliază mai repede. Ce înseamnă asta?
Pielea lor împinge afara pigmentul în mai puțin de 12 luni. Se întâmplă mai rar, iar în aceste cazuri se recomandă o corecție mult mai devreme.

Cum să păstrezi rezultatul micropigmentării sprâncenelor pe un termen îndelungat?

Pentru a menține rezultatul pe un termen cât mai îndelungat, în continuare ți-am pregătit cele mai importante recomandări de care trebuie să ții cont.

În primele 7 zile se recomandă:

După 72 ore de la procedură, aplică un strat subțire de cream after care. Folosește degetul curat sau un bețișor cu vârf de bumbac, neapărat să fie sterilizat. Important să o aplici o cantitate mică nicidecum în exces, prin mișcări ușoare.

Vei putea simți pe zona pigmentată senzații de mâncărime, care este normală. Acest lucru reprezintă un semn că, pielea  începe să se vindece. De aceea, evită orice tentație de scărpinare a acestei zone.

Evită de asemenea, să zgârâi zona pigmentată. Acest fapt ar putea provoca microcicatrici, infecții și în plus, te vei alege cu un rezultat nesatisfăcător. 

În primele 7 zile este recomandat să, eviți solarul, soarele și transpirația în exces.

Evită aplicarea produselor de make-up sau oricare altele, pe zona pigmentată. 

Primele 2-4 săptămâni

Este foarte important să nu intervii pentru a le scoate, ci doar în cazul în care acestea au tendința de a se desprinde dar rămân blocare datorită firelor de păr sau pielii uscate.

După 21-30 de zile zona este vindecată în întregime, iar  pigmentul este fixat pe termen lung.

Trebuie să știi că, nu există nici o garanție cu privire la durata exactă. Dar, cu puțină îndemânare, respectarea regulilor menționate mai sus și puțină grijă poți menține rezultatul obținut pentru o perioadă mai îndelungată. 

Solicita o programare chiar acum!

Maia Ciornii, dermopigmentist cu o experiență de peste 10 ani în acest domeniu, va avea grijă să îți aleagă tehnica și forma potrivită.
Până acum, a creat peste 12.000 de lucrări, de aceea o recomandă profesionalismul și perfecțiunea!

Call Now Button

Consultație gratuită

Lasați datele de contact și revenim cu un apel în scurt timp

Оптимизировано Серафинит - Акселератор
Включает высокую скорость сайта, чтобы быть привлекательным для людей и поисковых систем.